В деловодството на Общински  съвет-Сливен е внесено предложение, свързано с изграждането

...
В деловодството на Общински  съвет-Сливен е внесено предложение, свързано с изграждането
Коментари Харесай

В Общинския съвет е внесено предложение, свързано с изграждането на фотоволтаичен парк за нуждите на община Сливен

В деловодството на Общински  съвет-Сливен е импортирано предложение, обвързвано с построяването на личен фотоволтаичен парк за потребностите на общината.

То влиза като спомагателна точка в дневния ред.

Местният парламент би трябвало да даде единодушие кметът да подпише предварителни контракти за присъединение към електроразпределителната мрежа на два обекта за произвеждане на ел.енергия с „ Електроразпределение Юг “. Това е значим стадий от реализацията на концепцията за създаване на фотоволтаична електроцентрала за лични потребности, посредством която Общината да понижи разноските си за електрическа енергия, защото нарастването на тока на годишна база  от един милион доближи близо 3 милиона лв..

 Целта на амбициозното желание е да се реализира самостоятелност на пазара и да се следват международните трендове в тази посока. Общината има опция да обезпечи част от средствата за построяването, а за другата част най-вероятно ще се употребява заем. 

В Капиталовата стратегия за 2022 година, призната с решение на Общинския съвет, са включени два терена от общо 80 дка общинска земя за построяването на фотоволтаичния парк.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР